Kezdő ÍRÓTANFOLYAM | Veszprém, január 18-20.


VESZPRÉM, KATEDRA Nyelviskola.
Még 3 fő jelentkezését tudjuk fogadni.


Három nap alatt megtanítjuk Önt írni? Jókaiként, Gárdonyiként távozhat majd a tanfolyamról? Szó sincs róla. Sem fotóssá, sem szakáccsá, sem agrármérnökké nem lesz Ön három nap alatt. Íróvá sem. Ám, ha az írást komolyan gondolja, ne sajnálja e három napra az idejét és a forintjait! Többet nyerhet ugyanis, mint gondolná!


A bátrabb jelentkezők beküldhetik versüket, novellájukat, regényük egy részletét, hogy azt előzetesen megvizsgálhassuk - aztán a tanfolyamon hozzácsapjuk személyre szabott intelmeinket, szakmai javaslatainkat. Nyugi, írásának élveboncolását eddig minden résztvevőnk túlélte.


Közel négyszáz hallgatót köszönthettünk eddig. Tanfolyamunkat ajánljuk: kezdő íróknak, fiataloknak és időseknek, tétovázóknak, az első sikereken, netán kudarcokon átesetteknek, gyerekkönyvben, ismeretterjesztő kiadványban vagy épp regényben gondolkodóknak. Alkotni vágyóknak.


A tanfolyamot eddig minden alkalommal megtartottuk - és ezután is megtartjuk.


Mit adunk?

Piaci ismereteket
Eligazítunk: kontextusba helyezzük az irodalmi piacot, kiadóstul, nagykerestül, szerzői jutalékostul. Mint végzett hallgatónk, Ön magabiztosan tárgyalhat majd kiadókkal, hiszen átlátja a piac felépítését, szereplőit, érdekszféráit. Látni fogja, hogyan, mennyiből, miféle konstrukciókban és mennyi idő alatt válhat könyvvé a regénye. Valóságos képet kap a könyvek háttérvilágáról a multis fogyástól a közkönyvtáraknak történő beszállításig.

Alkotói módszertant
Nekivághat persze az írásnak saját elképzelése szerint. Hiheti: le kell ülni, és írni kell. Ám mi van, ha az írás mégis bírhat módszerrel – valami olyasmivel, ami tervszerűséget, rendezettséget ad az alkotói folyamat mellé. Hisszük, hogy korunkban sokat segít, ha a szerző az írást is projektszemlélettel közelíti. Ha Ön Hűbelebalázsnak nem cimborája, kedvelni fogja e téren megfogalmazott gyakorlati tanácsainkat!

Írói ismereteket
Ön azt is hiheti, hogy a jó írás pusztán tehetség kérdése. Mi nem így hisszük. Igenis meg kell ismernie a párbeszédírás, a cselekményvezetés, a címadás, a karakterépítés, a mondatalkotás alapvető szabályait! Tisztában kell lennie a műfaji követelményekkel - mert bizony tévúton jár, ha úgy gondolja, nincsenek kötelező szakmai-irodalmi elvárások. Vannak, és ezeket szívesen megosztjuk Önnel.

Inspirációt
Tucatnyi alkotó egy helyen – olyanok, akikben buzog az írhatnék. Már csak miattuk is megéri eljönnie. Új barátságok, lelkes írói csoportok kísérik tanfolyamainkat. Túl az előadón épp eleget tanul majd a többiek észrevételeiből, kérdéseiből. Oldott a légkör, nevetünk eleget.


Részletek

Időpont: 2018. január 18., 19., 20. (cs-p-sz)
Helyszín: Katedra Nyelviskola, 8200 VESZPRÉM, Bajcsy-Zsilinszky u. 18.

Szállásigény:

Eltérő igényeknek megfelelő szállásokat ajánlani tudunk.

Minden nap 9.00-16.15 óra. Fontos: az első napi regisztráció (névkártyák, füzetek kiosztása) 8.00 órakor kezdődik, és 8.45-kor zárul - kérjük, legkésőbb 8.45-ig érjen a helyszínre!
Időpont áthelyezése: abban az esetben lehetséges a következő alkalomra, ha azon nem jön össze a teljes (15 fős) létszám.
Tanfolyam lemondása: kezdést megelőző 7. napig díjmentes, vagy áthelyezhető következő alkalomra, a kezdést megelőző egy héten belüli lemondás esetén azonban a tanfolyam díjának 50%-át térítjük vissza.

Ár: 39.500 Ft

Ha csak egy vagy két napra iratkozik be, az ár 19.500 Ft / nap.
Bankszámlaszám: K&H 10404041-50526780-49721000
Kedvezmények
- Kettő vagy több fő: jöjjön barátnőjével, rokonával, szobatársával! Két fő esetén: 39.500 Ft helyett 33.500 Ft / fő. Az ár akkor érvényes, ha valamely képzésen együtt vesznek részt.
- Diák vagy nyugdíjas: 39.500 Ft helyett 33.500 Ft / fő. Diákoknak igazolást tudunk kiállítani.
- Részletfizetés: első 50% jelentkezéskor, második 50% egy hónapon belül, vagy ha a tanfolyam kezdete a jelentkezéstől számított egy hónapon belül esik, akkor a tanfolyamom indulásakor a helyszínen.
Fontos: a kedvezmények nem összevonhatók.

Létszám

Figyelem! A létszámot nem az első 15 jelentkező, hanem az első 15 befizető alakítja, azaz regisztrált résztvevőnek a tanfolyam díját befizető jelentkező minősül.

Előadó

Zsiga Henrik

Zsiga Henrik

író - útikönyvek, regények, mesekönyvek
10 megjelent kötet

kiadóvezető - Kalliopé Kiadó | www.kalliope.hu
2010 óta

oktató - ELTE BTK
stílus- és írásgyakorlatok

tanfolyamigazgató - Magyar Íróképző
az iskola alapítója, a tanfolyam tematikájának kidolgozója

igazgató - Magyar Irodalmi Ház | www.irodalmihaz.hu | www.irodalmipalyazatok.hu
a Ház alapítója

 

A tanfolyam tartalmazza

  • oklevél,
  • jegyzetfüzet,

A tanfolyam ára nem tartalmazza az ebédet és a szállást (a helyszínen menü elérhető).

Gyakori kérdések:

- Vidéken terveznek tanfolyamot indítani?
NEM.
- Csütörtök-péntek-szombat helyett más napokon indítanak tanfolyamot?
NEM, egyelőre nem.
- Elvégezhetem-e két ütemben a tanfolyamot? Például csütörtökön és pénteken részt veszek a tanfolyamon, majd a szombati előadásokat egy újabb időpontban hallgatom meg.
IGEN, erre többnyire van lehetőség.

Érdeklődjön!

Email: info@irokepzo.hu
Tanfolyammal kapcsolatos kérdések: Zsiga Henrik, +36 30 2671 631
Adminisztrációs kérdések: Bodogán Zsófia Flóra, +36 70 949 2399

Ajándékozzon tudást!

Résztvevőink nagy százaléka érkezik hozzánk úgy, hogy a tanfolyamot ajándékba kapja. Járt nálunk így házastárs, élettárs, főnök, gyerek. Ha Ön is meglepné szerettét kurzusunkkal, a többi jelentkezőhöz hasonlóan Ön is töltse ki a jelentkezési lapot, de vagy a saját telefonszámát adja meg, vagy a megjegyzés rovatban jelezze, hogy a tanfolyamot ajándéknak szánja. A részleteket telefonon egyeztetjük Önnel. Az ajándékozáshoz Ön a kuponunkat is felhasználhatja: kérésére elküldjük Önnek elektronikusan, vagy nyomtatott formában postán.

Mintakupon

Ajándékozzon írótanfolyamot! Mintakupon

Vélemények

--- Kedves Henrik! Sokkal többet kaptam ettől a tanfolyamtól (azt hiszem nyugodtan írhatnék többesszámban is), mint amit valaha is remélni mertem. Jó, hogy utakat mutattál és nem csak egyetlen járható utat. Úgy éreztem, hogy végre mindenki az én nyelvemen beszél, haza érkeztem. A közösség színes volt, az egyéniségek különbözősége szikrázott, de mégis, ha valaki feltett egy kérdést, olyan volt, mintha én kérdeztem volna. Köszönöm a feltétel nélküli bizalmat és a jó szándékú türelmet. Köszönöm a kulcsokat, amit észrevétlenül csúsztattál mindnyájunk zsebébe. Remélem, kereszteződnek még útjaink. Tisztelettel: Vali
--- Pontosan egy hónap telt el a legutóbbi íróképző tanfolyam óta, melyen részt vettem! Mégegyszer szeretném megköszönni az élményt, amit kaptam Tőled, valamint a hasznos szakmai recepteket! Cs. Ágnes
--- Lassan ülepszik bennem a sok-sok ismeret, amit átadtál nekünk az előző íróképzőn, s végre van pár percem, hogy megköszönjem Neked. Érdekes, s valóban interaktív blokkokat tartottál. A csoport is kedvező összetételű volt, remélhetően a mostani csoportod is kellemes emberekből áll. Külön köszönöm, hogy Nagyikám kéziratába is beleolvastál és építő kritikával illetted. Remélem, találkozunk még a jövőben. K. Hajnalka
--- Nekem a tanfolyamon nagyon tetszett ahogy átbeszéltük a részleteket a könyvkiadással kapcsolatban, az nagyon hasznos volt, mert eddig ezekről a dolgokról szinte semmit nem tudtam... A könyvem folytatására pedig még több kedvet és ihletet kaptam, mindenképpen be szeretném fejezni azt is, amit már elkezdtem, és a többi történetet is ami még csak a fejemben született meg... Ha pedig sor kerül a haladó tanfolyamra, arra is nagyon szívesen jelentkeznék, és köszönöm a lehetőséget, minden pillanat megérte. B. Erika
--- A hangulat remek volt. Ha annak idején a főiskolán ilyen előadásokon vehettem volna részt, soha nem jutott volna eszembe, hogy ellógjak az órákról. Sokat kaptam ebben a három napban. Nemcsak tudást, hanem erőt is. Az írói lét nehézségeivel kapcsolatos sejtéseim beigazolódtak ugyan, de a vonzerejéből cseppet sem veszített. Köszönhető ez a nagyszerű előadóknak. Engem is érdekelne a folytatás. Sz. Edit
--- A tanfolyamot nagyon élveztem, jó volt a hangulat, jó volt a társaság, jók voltak az előadók, jók voltak a témák! A tananyag igen szoros, de épp ezért érdekes és érdekfeszítő volt mondhárom nap. Számos fogással és kulisszatitokkal lettem gazdagabb, amit biztosan tudok majd használni az első könyvem írásánál és kiadásánál is. A jegyzeteim mellett számos olyan könyvajánást kaptam, ami segít a szárnypróbálgatásban. Nincs más hátra, mint nekiülni egy könynek és megírni! Fazekas János
--- Életem egyik meghatározó állomásaként tekintek vissza a tanfolyamra. Egy érték centrikus, hiteles előadó és író, valamint remek emberek színes és érdekes társasága tette feledhetetlenné számomra az együtt töltött három napot. A legfontosabb amit kaptam, egy olyan iránytű birtoklása, mely a LÉNYEGET emeli ki az írói munkásság útján. Inspirált és néha provokált, éppen ezért nyújtott nem várt élményt a tanfolyam. Nagyon köszönöm azt az ösztönzést, mely bizonytalanságomból kizökkentett. Remélem a későbbiekben még keresztezik egymást útjaink. L.Szilvi

Résztvevők

A csoport mindig vegyes - kor, nem, foglalkozás, érdeklődési kör szerint is. Legfiatalabb résztvevőnk 13, legidősebb 72 éves volt. Akadt, aki romantikus regényben gondolkodott, akadt, aki a fia életrajzát szánta a köznek. Köszöntöttünk úgy hallgatót, hogy nagy taglétszámú egyesülete delegálta - legyen ki megénekli majd a szervezet több évtizedes történetét. Ült padsorunkban olyan is, akit pusztán az írni vágyás terelt felénk - s még műfaját sem tudta, mifélét alkotna. Volt, aki kész könyvvel érkezett, s volt, aki csupán novellatöredékkel. Büszkén fogadtuk a külföldön élő, a tanfolyamra hazalátogató jelentkezőket is. A sokszínű érdeklődési kör sokszínű kérdéseket szül, a résztvevők így épp eleget tanulnak egymástól is.

image3

2016. március 12. / A 17. írótanfolyam hallgatói.

image3

2015. december 12. / A kurzus utolsó előadása, érthető a mosoly.

image3

2015. január 15. / Utat mutatunk.

image3

2015. január 15. / Résztvevők, jegyzetfüzetek, üdítők.

image3

2014. július / Egymástól is tanulunk.

image3

2014. július / Figyelem.

image3

2014. január / Jegyzeteljek vagy figyeljek? 1.

image3

2014. január / Jegyzeteljek vagy figyeljek? 2.

image3

2014. január / Koncentráció

image3

2013. november / A karakterépítés előadás mindenkit leköt

image3

2013. szeptember / Írópalánták - scifi és ismeretterjesztő könyvtervekkel

image3

2013. szeptember / Könyvekkel.

image3

2013. szeptember / Töretlen a jókedv minden kurzuson.

image3

2013. július / Amikor nevettünk...

image3

2013. július / Amikor jegyzeteltünk...

image3

2013. július / Amikor figyeltünk...

image3

2013. július / Vendégelőadónk, Bodogán Péter beszél a tördelés és a borítótervezés rejtelmeiről

image3

2013. július / Vendégelőadónk, Európa legjobb scifi-írójának választott Szélesi Sándor szakmai fortélyokról mesél

image3

2015. március 5. / És végül: pillanatfelvételek egy izgalmas, érdekfeszítő előadásról. A csapat humorizálni próbál, de ez egyáltalán nem vicces :))

image3

2015. március 5. / És végül: pillanatfelvételek egy izgalmas, érdekfeszítő előadásról. A csapat humorizálni próbál, de ez egyáltalán nem vicces :))