Intenzív ÍRÓTANFOLYAMOK kezdőknek

Budapesti tanfolyamok időpontja:

33. ÍRÓTANFOLYAM kezdőknek
Január 25-27. | Betelt! Már nem fogadunk jelentkezőket.

33+ ÍRÓTANFOLYAM kezdőknek
február 1-2-3. |
Még 6 jelentkezőt fogadunk.

34. ÍRÓTANFOLYAM kezdőknek
február 22-24. |
Még 3 jelentkezőt fogadunk.

35. ÍRÓTANFOLYAM kezdőknek
április 5-7. |
Még 8 jelentkezőt fogadunk.

36. ÍRÓTANFOLYAM kezdőknek
április 26-28. |
Még 10 jelentkezőt fogadunk.

37. ÍRÓTANFOLYAM kezdőknek
május 17-19. |
Még 13 jelentkezőt fogadunk.

38. ÍRÓTANFOLYAM kezdőknek
június 21-23. |
Még 14 jelentkezőt fogadunk.

Tanfolyamok helyszíne:
Hotel Rubin / 1118 Budapest, Dayka Gábor u. 3.
.

A tanfolyamot eddig minden alkalommal megtartottuk - és ezután is megtartjuk.

Közel négyszáz hallgatót köszöntöttünk az elmúlt években. Tanfolyamunkat ajánljuk: kezdő íróknak, fiataloknak és időseknek, tétovázóknak, az első sikereken, netán kudarcokon átesetteknek. Alkotni vágyóknak.

Három nap alatt megtanítjuk Önt írni? Jókaiként, Gárdonyiként távozhat majd a tanfolyamról? Szó sincs róla. Sem fotós, sem agrármérnök nem lesz Önből három nap alatt. Író sem. Ám, ha az írást komolyan gondolja, ne sajnálja e három napra az idejét!

A bátrabb jelentkezők beküldhetik versüket, novellájukat, regényük egy részletét, hogy azt előzetesen megvizsgálhassuk - aztán a tanfolyamon elmondjuk személyre szabott intelmeinket, szakmai javaslatainkat. Nyugi, írásának élveboncolását eddig minden résztvevőnk túlélte.

 

Mit adunk?

 

Piaci ismereteket
Eligazítunk: kontextusba helyezzük az irodalmi piacot, kiadóstul, nagykerestül, szerzői jutalékostul. Mint végzett hallgatónk, Ön magabiztosan tárgyalhat majd kiadókkal, hiszen átlátja a piac felépítését, szereplőit, érdekszféráit. Látni fogja, hogyan, mennyiből, miféle konstrukciókban és mennyi idő alatt válhat könyvvé a regénye. Valóságos képet kap a könyvek háttérvilágáról a multis fogyástól a közkönyvtáraknak történő beszállításig.

 

Alkotói módszertant
Nekivághat persze az írásnak saját elképzelése szerint. Hiheti: le kell ülni, és írni kell. Ám mi van, ha az írás mégis bírhat módszerrel – valami olyasmivel, ami tervszerűséget, rendezettséget ad az alkotói folyamat mellé. Hisszük, hogy korunkban sokat segít, ha a szerző az írást is projektszemlélettel közelíti. Ha Ön Hűbelebalázsnak nem cimborája, kedvelni fogja e téren megfogalmazott gyakorlati tanácsainkat!

 

Írói ismereteket
Ön azt is hiheti, hogy a jó írás pusztán tehetség kérdése. Mi nem így hisszük. Igenis meg kell ismernie a párbeszédírás, a cselekményvezetés, a címadás, a karakterépítés, a mondatalkotás alapvető szabályait! Tisztában kell lennie a műfaji követelményekkel - mert bizony tévúton jár, ha úgy gondolja, nincsenek kötelező szakmai-irodalmi elvárások. Vannak, és ezeket szívesen megosztjuk Önnel.

 

Inspirációt
Tucatnyi alkotó egy helyen – olyanok, akikben buzog az írhatnék. Már csak miattuk is megéri eljönnie. Új barátságok, lelkes írói csoportok kísérik tanfolyamainkat. Túl az előadón épp eleget tanul majd a többiek észrevételeiből, kérdéseiből. Oldott a légkör, nevetünk eleget.

 

Részletek

Helyszín:
Hotel Rubin, 1118 Budapest, Dayka Gábor u. 3.
www.hotelrubin.hu

Szállás: eltérő igényeknek megfelelő szállásokat ajánlani tudunk.

Legközelebbi időpont: 2018. február 22., 23., 24. (cs-p-sz)

Minden nap 9.00-16.15 óra. Fontos: az első napi regisztráció (névkártyák, füzetek kiosztása) 8.00 órakor kezdődik, és 8.45-kor zárul - kérjük, legkésőbb 8.45-ig érjen a helyszínre!
Időpont áthelyezése: abban az esetben lehetséges a következő alkalomra, ha azon nem jön össze a teljes (15 fős) létszám.
Tanfolyam lemondása: kezdést megelőző 7. napig díjmentes, vagy áthelyezhető következő alkalomra, a kezdést megelőző egy héten belüli lemondás esetén azonban a tanfolyam díjának 50%-át térítjük vissza.

Ár: 39.500 Ft

Ha csak egy vagy két napra iratkozik be, az ár 19.500 Ft / nap.
Bankszámlaszám: K&H 10404041-50526780-49721000
Fontos: 2018. január 1-től a tanfolyam ára 49.500 forintra módosul. A januári képzésre 2017. december 31-ig még az idei áron jelentkezhet.
Kedvezmények
- Kettő vagy több fő: jöjjön barátnőjével, rokonával, szobatársával! Két fő esetén: 39.500 Ft helyett 33.500 Ft / fő. Az ár akkor érvényes, ha valamely képzésen együtt vesznek részt.
- Diák vagy nyugdíjas: 39.500 Ft helyett 33.500 Ft / fő. Diákoknak igazolást tudunk kiállítani.
- Részletfizetés: első 50% jelentkezéskor, második 50% egy hónapon belül, vagy ha a tanfolyam kezdete a jelentkezéstől számított egy hónapon belül esik, akkor a tanfolyam indulásakor a helyszínen.
Fontos: a kedvezmények nem összevonhatók.

Létszám

Figyelem! A létszámot nem az első 15 jelentkező, hanem az első 15 befizető alakítja, azaz regisztrált résztvevőnek a tanfolyam díját befizető jelentkező minősül.

Előadó

Zsiga Henrik

Zsiga Henrik

író - útikönyvek, regények, mesekönyvek
10 megjelent kötet

kiadóvezető - Kalliopé Kiadó | www.kalliope.hu
2010 óta

oktató - ELTE BTK
stílus- és írásgyakorlatok

tanfolyamigazgató - Magyar Íróképző
az iskola alapítója, a tanfolyam tematikájának kidolgozója

igazgató - Magyar Irodalmi Ház | www.irodalmihaz.hu | www.irodalmipalyazatok.hu
a Ház alapítója

 

A tanfolyam tartalmazza

  • oklevél,
  • jegyzetfüzet,

A tanfolyam ára nem tartalmazza az ebédet és a szállást (a helyszínen kedvező árú menü elérhető).

Ajándékozzon tudást!

Életre szóló ajándékra lelni nehéz küldetés. Írótanfolyamunk jó választás lehet, ha maradandó élményt, hasznos befektetést szán szerettének. Lepje meg párját, barátját, gyermekét, munkatársát a tanfolyamunkkal! Így járjon el: a többi jelentkezőhöz hasonlóan, kérjük, töltse ki a jelentkezési lapot - ám vagy saját telefonszámát adja meg, vagy a megjegyzés rovatban jelezze, hogy a tanfolyamot ajándéknak szánja. A részleteket telefonon egyeztetjük Önnel. Az ajándékozáshoz Ön a kuponunkat is felhasználhatja: kérésére elküldjük Önnek elektronikusan vagy nyomtatott formában postán. Ha az időpont nem felel meg, az ajándékkupon bármely későbbi tanfolyamon is felhasználható. Dátumokért figyelje honlapunkat!
Az ajándék kupon az év bármely tanfolyamán beváltható.

Mintakupon

Ajándékozzon írótanfolyamot! Mintakupon

Gyakori kérdések:

- Vidéken terveznek tanfolyamot indítani?
ELVÉTVE. Ha egy nagyobb településen összeáll 6 fő, akik biztos résztvevők, és erről tájékoztatnak bennünket - akkor oda külön szervezünk tanfolyamot. Így történt legutóbb Veszprémben.
- Csütörtök-péntek-szombat helyett más napokon indítanak tanfolyamot?
NEM.
- Elvégezhetem-e két ütemben a tanfolyamot? Például csütörtökön és pénteken részt veszek a tanfolyamon, majd a szombati előadásokat egy újabb időpontban hallgatom meg.
IGEN, erre többnyire van lehetőség.
- Még nem írtam semmit. Jelentkezhetek így is?
IGEN. A jelentkezők nagy része így érkezik.

Érdeklődjön!

Email: info@irokepzo.hu
Tanfolyammal kapcsolatos kérdések: Zsiga Henrik, +36 30 2671 631
Adminisztrációs kérdések: Bodogán Zsófia Flóra, +36 70 949 2399

Néhány vélemény, 2013-2017

--- Sokkal többet kaptam ettől a tanfolyamtól, mint amit valaha is remélni mertem. Jó, hogy utakat mutattál és nem csak egyetlen járható utat. Úgy éreztem, hogy végre mindenki az én nyelvemen beszél, haza érkeztem. A közösség színes volt, az egyéniségek különbözősége szikrázott, de mégis, ha valaki feltett egy kérdést, olyan volt, mintha én kérdeztem volna. Köszönöm a feltétel nélküli bizalmat és a jó szándékú türelmet. Köszönöm a kulcsokat, amit észrevétlenül csúsztattál mindnyájunk zsebébe. Tisztelettel: Vali
--- Kedves Henrik, Csak jókat tudok írni a tanfolyamról: inspiráló, elgondolkodtató, felrázó, tanulságos és vidám 3 nap volt. Nagyon tetszett a tanfolyam felépítése, a rengeteg példa, amit hoztál akár könyvekből, akár filmekből, az üzleti és alkotói szemlélet ötvözete, a szórakoztató mégis komoly előadói stílusod és az őszinte, nyílt légkör, melyet az első napon megteremtettél és végig fenn tudtál tartani. Az első délelőtt mindent leromboltál nagyjából, amit az írói létről és munkáról gondoltam, de ez nem baj. Hálás vagyok, amiért üres álmok simogatása helyett, azt mutattad meg a valóságból hogyan lehet a legtöbbet kihozni. Úgy jöttem el a tanfolyamról, hogy bár még egy sort nem írtam, van kedvem élni, megéri keményen dolgozni és alkotni öröm. Ajánlanám a tanfolyamot azoknak akik írni akarnak és azoknak is akik pusztán szellemi feltöltődésre vágynak vagy csak érdeklődnek az írók, kiadók világa iránt, mely már önmagában is érdekes. Tamara
--- Pontosan egy hónap telt el a legutóbbi íróképző tanfolyam óta, melyen részt vettem! Mégegyszer szeretném megköszönni az élményt, amit kaptam Tőled, valamint a hasznos szakmai recepteket! Cs. Ágnes
--- Lassan ülepszik bennem a sok-sok ismeret, amit átadtál nekünk az előző íróképzőn, s végre van pár percem, hogy megköszönjem Neked. Érdekes, s valóban interaktív blokkokat tartottál. A csoport is kedvező összetételű volt, remélhetően a mostani csoportod is kellemes emberekből áll. K. Hajnalka
--- Nekem a tanfolyamon nagyon tetszett ahogy átbeszéltük a részleteket a könyvkiadással kapcsolatban, az nagyon hasznos volt, mert eddig ezekről a dolgokról szinte semmit nem tudtam... A könyvem folytatására pedig még több kedvet és ihletet kaptam, mindenképpen be szeretném fejezni azt is, amit már elkezdtem, és a többi történetet is ami még csak a fejemben született meg... Ha pedig sor kerül a haladó tanfolyamra, arra is nagyon szívesen jelentkeznék, és köszönöm a lehetőséget, minden pillanat megérte. B. Erika
--- A hangulat remek volt. Ha annak idején a főiskolán ilyen előadásokon vehettem volna részt, soha nem jutott volna eszembe, hogy ellógjak az órákról. Sokat kaptam ebben a három napban. Nemcsak tudást, hanem erőt is. Az írói lét nehézségeivel kapcsolatos sejtéseim beigazolódtak ugyan, de a vonzerejéből cseppet sem veszített. Köszönhető ez a nagyszerű előadóknak. Sz. Edit
--- A tanfolyamot nagyon élveztem, jó volt a hangulat, jó volt a társaság, jók voltak az előadók, jók voltak a témák! A tananyag igen szoros, de épp ezért érdekes és érdekfeszítő volt mondhárom nap. Számos fogással és kulisszatitokkal lettem gazdagabb, amit biztosan tudok majd használni az első könyvem írásánál és kiadásánál is. A jegyzeteim mellett számos olyan könyvajánást kaptam, ami segít a szárnypróbálgatásban. Nincs más hátra, mint nekiülni egy könyvnek és megírni! Fazekas János
--- Életem egyik meghatározó állomásaként tekintek vissza a tanfolyamra. Egy érték centrikus, hiteles előadó és író, valamint remek emberek színes és érdekes társasága tette feledhetetlenné számomra az együtt töltött három napot. A legfontosabb amit kaptam, egy olyan iránytű birtoklása, mely a LÉNYEGET emeli ki az írói munkásság útján. Inspirált és néha provokált, éppen ezért nyújtott nem várt élményt a tanfolyam. Nagyon köszönöm azt az ösztönzést, mely bizonytalanságomból kizökkentett. L.Szilvi
--- Még egyszer nagyon köszönöm a három napot. Nagyon inspiráló és hasznos volt. Lehet, hogy én vagyok túl érzékeny, de a végén, ahogy egymás értékelő gondolatait hallgattuk, meg voltam hatódva. Valahogy jó rezgése volt ennek a csapatnak. Sok eltérő felfogással, markánsan eltérő véleményekkel, ugyanakkor a másik iránti nem közelezően betartott, hanem őszinte tisztelettel és érdeklődéssel. B. Mátyás
--- Az értékelés...: könnyed volt, érthető, és részletes, úgy érzem, én megkaptam azt a technikai tudást az írással és könyvkiadással kapcsolatban, amik nélkül eddig nem tudtam előbbre lépni. Úgy vélem, most már tényleg csak a lustaságot kell legyőznöm :) a többit meg majd meglátjuk. És igazad volt, többet soha nem tudom pusztán olvasóként/nézőként szemlélni a könyveket/filmeket. Az is pozitív a tanfolyammal kapcsolatban, hogy mindannyian jól éreztük magunkat, ami nagy részben az előadón múlik! Én köszönöm, hogy részt vehettem! Üdv, Á. Viktória
--- Kedves Henrik! A kíváncsiságom hajtott a kurzusra. Az írás megtanulható technikáiban nem nagyon hittem. Tetszett az, hogy a tanfolyamot megelőzően nagyon jól strukturált tematikát találtam a honlapon. Az oda feltett pillanatképek jó hangulatúak, húzzák az embert, hogy csatlakozzon. Piros pont jár azért is, hogy felhívod a jelentkezőket és váltasz pár szót velük. Henrik - ezt biztosan Te is tudod -, karizmatikus, "a legapróbb molekuládig jelen lévő" ember vagy. Első pillanattól képes vagy vinni a résztvevőket. Az átható jelenléthez felkészültség és tapasztalat (hitelesség) társul. A provokatív, már-már szarkasztikus stílusod jó érzékkel, megfelelő pillanatban adagolt öniróniával tompítod úgy, hogy az alapüzenet azért bevésődik. Szokatlan módszertan, de hatékony, és a szerethetőséged sem vész el közben. A tematika összeválogatása, ritmusa, az egyes elemek tartalma, mélysége és egymáshoz kapcsolódása jól működött. A három nap lendületesen és hatékonyan telt. Jó dolog hasonló próbálkozókkal találkozni, kapcsolatot építeni. Örülök, hogy jelentkeztem és részt vettem. Sok mindent elhoztam. Van, ami azonnal hat és van olyan, ami lassabban szívódik fel. Szeretettel: Zsuzsa
--- A 3 napos tanfolyam nagyon tetszett nekem és teljesen kizökkentett a szürke hétköznapokból... Az elhangzottak alapján átnéztem a versek nagy részét és igyekeztem a hangsúlyozásra, ritmikára figyelni. Azóta a könyvcímnek szánt verset is sikerült megírnom Nézz körül a világban kezdettel... V. Borbála
--- Kedves Henrik! Köszönöm szépen a tartalmas három napot. Igazán hasznos információkat osztottál meg velünk. Megmutattad, hogy az út - ami rám vár -, könnyel, vérrel, verejtékkel van kikövezve, de érdemes végigmennem rajta. Ezt az utat egyedül kell megtennem, de jól jött az útbaigazítás. Köszönöm, hogy nem ámítottál, hogy nem rettentettél el, hogy nem hagytál csak álmodozni, hogy eszközöket és lehetőségeket mutattál. Szeptemberben szeretnék elmenni a haladó csoportba, addig pedig megírom a gyerekkönyvemet. M. Viktória
--- Most jutok csak oda, hogy a legnagyobb szeretettel és tisztelettel megköszönjem neked mindazt, amit kaptam tőled személyesen és tőletek, mint csapattól. Az írótanfolyam hasznos segítségével gyorsan megszerkesztettem még egyszer a műveimet és immár kinn vannak. Köszönöm a reményt, amit sok év után adtál. A reményt, hogy egyszer valaki még elolvashatja azokat a történeteket, amelyek évek óta a fiókban porosodnak. B.né Márta

Résztvevők

A csoport mindig vegyes - kor, nem, foglalkozás, érdeklődési kör szerint. Legfiatalabb résztvevőnk 13, legidősebb 72 éves volt. Akadt, aki romantikus regényben gondolkodott, akadt, aki a fia életrajzát szánta a köznek. Köszöntöttünk hallgatót, akit egyesülete delegált, hogy megénekelje a szervezet több évtizedes történetét. Ült padsorunkban olyan, akit pusztán az írni vágyás terelt felénk - s még műfaját sem tudta, mifélét alkotna. Volt, aki kész családregénnyel, és volt, aki néhánysoros novellatöredékkel érkezett. Büszkén fogadtuk a külföldön élő, a tanfolyamra hazalátogató jelentkezőket is.

2017. július 22.

2017. július 20-22. / Három nap után - kitartó nyári derűvel

2017. március 23.

2017. március 23-25. / 24. tanfolyamunk hallgatói, tavaszi jókedvvel

image3

2017. március 9-11. / Jó volt újra együtt

image3

2016. október 27-29. / A 22. írótanfolyam hallgatói.

image3

2016. szeptember 1-3. / A 21. írótanfolyam hallgatói.

image3

2016. június 16-18. / A 20. írótanfolyam hallgatói.

image3

2016. június 23-25. / Haladó csoportunk is volt

image3

2016. június 23-25. / Haladó csoportunk is volt

image3

2016. március 12. / A 17. írótanfolyam hallgatói.

image3

2015. december 12. / A kurzus utolsó előadása, érthető a mosoly.

image3

2015. január 15. / Utat mutatunk.

image3

2015. január 15. / Résztvevők, jegyzetfüzetek, üdítők.

image3

2015. január 15. / Amit a cselekményvezetésről mindig is tudni akartál, de sohasem merted megkérdezni. Előadó: Zsiga Henrik (januári fotók: Csikós Attila)

image3

2014. július / Egymástól is tanulunk.

image3

2014. január / Koncentráció

image3

2013. november / A karakterépítés előadás mindenkit leköt

image3

2013. július

image3

2013. július / Vendégelőadónk, Bodogán Péter beszél a tördelés és a borítótervezés rejtelmeiről

image3

2013. július / Vendégelőadónk, Európa legjobb scifi-írójának választott Szélesi Sándor szakmai fortélyokról mesél

image3

2015. március 5. / És végül: pillanatfelvételek egy izgalmas, érdekfeszítő előadásról. A csapat humorizálni próbál, de ez egyáltalán nem vicces :))

image3

2015. március 5. / És végül: pillanatfelvételek egy izgalmas, érdekfeszítő előadásról. A csapat humorizálni próbál, de ez egyáltalán nem vicces :))